Συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου σε σεμινάρια συμπερίληψης και πολυμορφίας

ShareThis
Δημοσίευση: 07-11-2023 11:48 | Προβολές: 2484
image

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Κατερίνα Καμπάση και ο Ιδρυματικός Συντονιστής Erasmus+ και Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αναπλ. Καθηγητής Γιάννης Καρράς συμμετείχαν σε σεμινάρια με θέμα τη συμπερίληψη και την πολυμορφία στα προγράμματα διεθνοποίησης των ΑΕΙ.

Τα σεμινάρια, που έλαβαν χώρα στους Δελφούς, συνδιοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Academic Cooperation Association (ACA) και συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ACA, ΙΚΥ και τα ΑΕΙ όλης της χώρας. Έγιναν παρουσιάσεις από προσκεκλημένους ομιλητές και ακολούθησαν εργαστήρια. Τα σεμινάρια έδωσαν το βήμα για έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα της συμπερίληψης και της πολυμορφίας στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των ιδρυμάτων και ανεδείχθησαν διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και προτάθηκαν ιδέες και δυνητικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας