Καλωσόρισμα των εισερχομένων φοιτητών Erasmus (Welcome Day Erasmus Incoming Students)

ShareThis
Δημοσίευση: 13-10-2023 09:22 | Προβολές: 7085
image

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, για μία ακόμη φορά το καλωσόρισμα των εισερχομένων φοιτητών Erasmus (Welcome Day Erasmus Incoming Students) στη βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το πρώτο καλωσόρισμα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες έγινε από το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου,  το οποίο τόνισε ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για κάθε αγωνία, ανησυχία, ερώτηση ή απλή κουβέντα με τους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και Συντονιστής Ιδρύματος Erasmus, κ. Ιωάννης Καρράς, παρότρυνε τους φοιτητές να ζήσουν την εμπειρία Erasmus όσο καλύτερα μπορούν.

Το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και Συντονίστρια Erasmus για τα Γαλλόφωνα Ιδρύματα, κ. Φωτεινή Καρλάφτη, ευχήθηκε στους νεοφερμένους μια μοναδική παραμονή στην Κέρκυρα.

Ο Καθηγητής κ. Σταύρος Κάτσιος,  Κάτοχος της Έδρας UNESCO, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GeoLab) και Ιδρυματικός εκπρόσωπος στο δίκτυο Scholars at Risk, αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, και στις απειλές προς την πολιτιστική κληρονομιά.

Ο διδάσκων Νέων Ελληνικών, κ. Γεώργιος Πουλημένος, ενθάρρυνε όλους τους φοιτητές να επιλέξουν το μάθημα των Ελληνικών, το οποίο παρέχεται εντελώς δωρεάν και φέρνει  τους εισερχόμενους φοιτητές σε επαφή με τη γλώσσα της χώρας που επέλεξαν για τις σπουδές τους αυτό το εξάμηνο.

Εκπρόσωποι του European Student Network (ESN) του Ιονίου Πανεπιστημίου έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση και ενημέρωσαν για τις δράσεις τους.

Τέλος, εκπρόσωποι της Βιβλιοθήκης Ιονίου Πανεπιστημίου έδωσαν στους φοιτητές/τρεις οδηγίες για την χρήση της.

Η εκδήλωση έληξε με την προσφορά αναμνηστικών  δώρων του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τους φοιτητές Erasmus.



Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας