Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην «Ημερίδα Ελληνο-κινεζικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2023»

ShareThis
Δημοσίευση: 21-09-2023 13:59 | Προβολές: 6087
image

Το «παρών» στην «Ημερίδα Ελληνο-κινεζικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2023» έδωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, 2023 στο χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο της συνεργασίας του φορέα Study in Greece (SiG) με τον αντίστοιχο κινεζικό φορέα China Education Association for International Exchange (CEAIE).

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αναπληρωτής Καθηγητή Ιωάννης Καρράς, ο οποίος παρουσίασε το Πανεπιστήμιο και εστίασε τόσο στις ήδη υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές συνεργασίες με ΑΕΙ της Κίνας. Ο κος Καρράς επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των Κινεζικών πανεπιστημίων κι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με πιθανές νέες συνεργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί πρόσφατα η επίσκεψη στην Κέρκυρα του Προέδρου του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας και δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας καθηγητών και ερευνητών από κινέζικα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Προσκεκλημένη της έδρας UNESCO «για τις απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με αυτήν δραστηριοτήτων», η αποστολή συζήτησε συνέργειες του Κέντρου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε επίπεδο ερευνητικών προγραμμάτων, διαλέξεων και διδασκαλίας μαθημάτων. Παράλληλα, σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Κινεζικού Διεθνούς Κέντρου για τη Γλωσσική Εκπαίδευση και Συνεργασία (CLEC) έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ενός διετούς προγράμματος για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας