Νέο Έργο “Western Balkanship" - Πρόσκληση για αιτήσεις

ShareThis
Δημοσίευση: 05-09-2023 13:36 | Προβολές: 588
image

Νέο έργο «Western Balkanship», ένα πιλοτικό έργο που χρηματοδοτείται από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (MAECI) μέσω της Μόνιμης Γραμματείας του Ιδρύματος Πρωτοβουλίας Adriatic Ionian (PS AII).

 

Τα Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών (Forum AIC και UniAdrion) έχουν κληθεί να υλοποιήσουν το έργο που θα δώσει στους φοιτητές από τα Πανεπιστήμια UniAdrion τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια τρίμηνη διασυνοριακή κινητικότητα σε επιλεγμένες εταιρείες από την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.

 

Για κάθε επιλεγμένο φοιτητή (ένας φοιτητής από κάθε Πανεπιστήμιο UniAdrion), θα παρέχεται οικονομική υποστήριξη από τους εταίρους υλοποίησης (Forum AIC και UniAdrion) για να συνεισφέρουν εν μέρει στη διαβίωση του φοιτητή κατά την περίοδο κινητικότητας. Οι φοιτητές θα καλύπτονται επίσης από ασφάλιση αστικής ευθύνης, εργατικών ατυχημάτων και ιατρικής υγείας μέσω των εταίρων υλοποίησης. Ως εκ τούτου, δεν θα επιβαρυνθούν οι εταιρείες και τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

 

Οι στόχοι αυτού του έργου είναι πολλοί: ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ χωρών, προώθηση της κινητικότητας για δομημένες διασυνοριακές κινητοποιήσεις, δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για νέους πτυχιούχους και πρόσφατους πτυχιούχους, παροχή εξειδικευμένου προσωπικού στις εταιρείες και αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

 

Η εμπειρία κινητικότητας των φοιτητών θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την πανεπιστημιακή τους σταδιοδρομία, επομένως ένας εκπρόσωπος από το Πανεπιστήμιο θα κληθεί να υπογράψει το «Σχέδιο κατάρτισης Διασυνοριακής Κινητικότητας» για να επικυρώσει την εμπειρία του φοιτητή.

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση των Δυτικών Βαλκανίων σε αυτόν τον σύνδεσμο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ -  WesternBalkanship - Φόρουμ AIC

https://www.forumaic.org/wp-content/uploads/2023/07/ENG-OFFICIAL-Bando-WesternBalkanship.docx.pdf

https://www.forumaic.org/call-for-applications-westernbalkanship/?lang=en


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας