Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - 9-17/09/2023

ShareThis
Δημοσίευση: 08-09-2023 10:11 | Ενημέρωση: 09-09-2023 12:49 | Προβολές: 15327
image

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 9 έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 (ΔΕΘ – Helexpo, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη). Η παρουσία του ιδρύματος τις δύο προηγούμενες χρονιές σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, με αποτέλεσμα να καταστεί θεσμός η συμμετοχή του στην διοργάνωση.

Σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα έχει έντονη παρουσία με δικό του χώρο στη θέση Stand 18 του Περιπτέρου 14*. Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος σας προσκαλεί “να επισκεφθείτε το περίπτερο του Ιδρύματός μας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε το πολυεπίπεδο έργο που παράγεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στους τομείς της επιστημονικής έρευνας, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των καινοτόμων εφαρμογών και δράσεων".

Όσες και όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για όλα τα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό  επίπεδο, να δουν πολυμεσικό υλικό από τις δράσεις των Τμημάτων, να περιηγηθούν σε καινοτόμες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και να παίξουν έξυπνα και σοβαρά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επικεφαλής της πολυμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη φετινή ΔΕΘ θα είναι ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ενώ ιδιαίτερα σημαντική, σε σχέση με την υψηλού επιπέδου έρευνα που διενεργείται στο Ίδρυμα, θα είναι και η παρουσία του Προέδρου του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμου.

Χαρακτηριστικά, αναφορικά με τους στόχους της συμμετοχής στην 87η ΔΕΘ, ο Πρύτανης, στο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανέμεται μαζί με άλλο ενημερωτικό υλικό από το περίπτερο, αναφέρεται στο δυναμικό παρόν του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και επισημαίνει ότι “αναμορφώνονται συνεχώς με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο των αρχών του Ιδρύματος, και παράλληλα ενισχύουν τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο του Ιδρύματος σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, χάρη στην ευρύτητα των θεματικών τους πεδίων και την παροχή ειδικευμένων θεωρητικών γνώσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Η διαρκής επένδυση στην έρευνα, βασική και εφαρμοσμένη, καθώς και η ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων της στην εκπαιδευτική διαδικασία συντελούν στην απαραίτητη επικαιροποίηση των εν λόγω - ιδρυματικών και διιδρυματικών - προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

*Περίπτερο 14 – ΔΕΘ/Akademia, STAND 18: πλησιέστερη είσοδος: Gate 2, οδός Αγγελάκη και Λεωφόρος Στρατού.


Η γκάλερι περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία και την έναρξη λειτουργίας του περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η ΔΕΘ.



Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας