ESN: Erasmus Student Network στο Ιόνιο

ShareThis
Δημοσίευση: 11-08-2023 14:48 | Προβολές: 24637
image

Για πρώτη φορά απέκτησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Erasmus Student Network (ESN). TO ESN-IU είναι ένας Σύλλογος (Δίκτυο) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα μέλη του οποίου είναι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με στόχο τη διευκόλυνση των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών Erasmus του Ιονίου Πανεπιστημίου έχοντας σαν μότο “Φοιτητές βοηθούν φοιτητές” (“Students helping students”).

Στις 23 Ιουλίου έλαβε μέρος η ψηφοφορία για να γίνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μέλος του ESN (Erasmus Student Network). H υποψηφιότητα του Ιονίου απέσπασε μόνο θετικές ψήφους και έτσι το Ιόνιο διαθέτει πλέον ESN. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διεθνοποίηση του ιδρύματος αφού ο σκοπός του δικτύου είναι να ενθαρρύνει την φοιτητική κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να παρέχει ευκαιρίες για πολιτισμική κατανόηση και αυτοβελτίωση.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας που παραβρέθηκαν στην καλοκαιρινή Εθνική Συνέλευση του ESN Greece στην Ξάνθη είναι ο Νίκος Καρατζάς και η Ελένη Τηλαβερίδου.
 
Η Εθνική Συνέλευση είναι μια ετήσια εκδήλωση του ESN Greece όπου τα μέλη των τοπικών προεδρείων των 18 τοπικών παραρτημάτων του ESN Greece έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για διάφορα θέματα, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές, να μοιραστούν γνώσεις, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν για το μέλλον του ESN Greece και να ενημερωθούν για το έργο του Εθνικού Επιπέδου.
 
Για να μαθαίνετε περισσότερα για τις δράσεις της ομάδας, μπορείτε να βρείτε το ESN Ionian University Candidate Section στα social media: 
 

Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας