Επίσκεψη του Προέδρου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λουσάκα της Ζάμπιας

ShareThis
Δημοσίευση: 19-06-2023 16:06 | Προβολές: 3876
image

Με στόχο την προαγωγή των στόχων της διμερούς συμφωνίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ) και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ζάμπια (UNZA) και στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάστασης του Προγράμματος Εrasmus+, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Καρράς μετέβη στη Λουσάκα της Ζάμπιας, όπου η ελληνική κοινότητα αποτελεί κομμάτι του πυρήνα του ελληνισμού στην Αφρική.

Παράλληλα με την εκπλήρωση των όρων της κινητικότητας για διδασκαλία και επιμόρφωση στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής, ο κ. Καρράς παρευρέθηκε στην επισκοπική κατοικία της Μητροπόλεως όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, τους Επίτιμους Προξένους της Ελλάδας και της Κύπρου κυρίους Μιχαήλ Κρούπνικ και Χρήστο Σπάιρον, την ηγεσία και μέλη της ελληνικής κοινότητας της Λουσάκα και τον Πρόεδρο του Ιταλικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Ζάμπια κ. Φράγκο Νούλη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και η έναρξη λειτουργίας της Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ζάμπια αφού μέρος των στόχων του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων αποτελεί η ενίσχυση της διδασκαλίας της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας.


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας